Yatak Odası Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yatak Odası Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Mutlu bir evliliğe doğru yol alıyorsunuz ya da evinizi yeniliyor ve yeni bir yatak odası takımına ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu süreçte ilk akla gelen soru “ Yatak Odası Takımı alırken nelere dikkat etmeliyim ” olacaktır. Yatak odası evinizin mahrem ve en huzur bulacağınız alanıdır. Bundan dolayıdır ki, buranın düzenlenmesinde gösterilen azami hassasiyet hayatımızın birçok alanına etki edecektir. Fakat mobilya seçiminden önce dikkat edilmesi gereken unsurların başında odanın büyüklüğü, konumu vb. unsurlar gelmektedir.

Yatak Odam Nasıl Olmalı?

Bu sorunun tek bir cevabının olması gerçekten zor. Her yatak odası, içinde kalacak kişiye göre şekillenmektedir. Aydınlatma, duvar boyası ve mobilya tarzı odayı bambaşka hale getirebilir. Yatak odası oluşumunun en önemli etkeni odanın metrekaresidir. Ürün seçerken odanın doğru ölçülmesi ve kapı, pencere, kolon ve radyatörün yerleşiminin tam olarak belirlenmesi önemlidir. Yanlış ölçüyü seçerseniz yatak odası takımı ve diğer mobilyalar evinize uymaz veya kullanımında aksaklıklar yaşanabilir.

Mobilyalarımı Nasıl Seçmeliyim?

Ölçüler belirlendikten sonra yatak odası takımının hangi elemanlarının satın alınabileceğine karar verin. Oda küçükse veya alan sınırlıysa, daha az yer kaplayan sürgülü kapılı gardırop tercih edin. Geniş Yatak Odaları için genellikle Standart yatak odası parçalarına ilave olarak bench, çamaşırlık ve boy aynası gibi parçalarda tercih edilir. Gardıropta genellikle yaklaşık altı kapı bulunur. İnegölSofa, odanın müsaitliğine göre bölme sayısı artırılabilen modüler seçenekler sunmaktadır. Hatta bu modüller akordeon veya normal köşe modülleri ile desteklenerek giyinme odası oluşturulabilir.

Küçük Yatak Odaları için sürgülü kapaklı gardıroplar idealdir. Bench, çamaşırlık ve boy aynası gibi parçaların kullanımı zor olabilir, ancak bu parçaların alternatif çözümleri vardır. Örneğin, boy aynası ihtiyacı, yekpare ayna kullanılarak; çamaşırlık ihtiyacı ise dolap içindeki çekmecelerle karşılanabilir. Ayrıca, daha minimal boyutlarda baza ve başlık tercih edilerek alan sorunları azaltılabilir. 

Yatak Başlığı ve Baza Nasıl Olmalı?

Başlık konusunda da farklı alternatifler bulunmaktadır. Kapitoneli olabileceği gibi daha sade ve düz bir yapıda da tercih edilebilir. Bununla birlikte led kitap okuma lambalarının üzerinde bulunduğu hatta mini bir kitaplık da barındıran yatak başlıkları bulunmaktadır. Burada tercih daha çok kişisel olacak ve ihtiyaca uygun bir ürün değerlendirilecektir. Baza olarak değerlendirecek olursak hem bazalı yatak takımları hem de bazalı modeller sıklıkla tercih edilmektedir. Geniş bir depolama alanı sağlayan bazalı karyolalar daha çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Bununla birlikte bazanın yere sıfır ya da yerden yüksek olma ayrımı da ön plana çıkmaktadır. Sıfır tabanlar daha fazla depolama alanı sağlarken, yükseltilmiş tabanlar özellikle robot süpürgeler için temizlik için erişilebilir bir alan oluşturur.  

https://www.inegolsofa.com/, yüzlerce yatak odası modelini en iyi fiyat ve ödeme koşullarıyla sunmaktadır. Sizin ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre uygun olanı bulabilirsiniz.

Yukarı